Sosyal Medya

Güncel

İtalyan özel birlikleri Libya’da iddiası

İtalyan basınında, İtalyan özel birliklerinden askerlerin Libya’da olduğu yazıldı



Ä°talyan basını, Ä°talyan özel birliklerinin Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti kuvvetlerine eÄŸitim için bu ülkede olduÄŸunu yazdı.

Ä°talyan La Repubblica’nın Libya’da IŞİD ile mücadelenin sıklaÅŸtığı Sirte kenti ve yakınlarındaki yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, düzinelerce Ä°talyan özel birlik askerlerinin, Libya’da sahada doÄŸrudan çatışmada yer almadıklarını ancak BaÅŸbakanlığını Fayiz as-Sirac’ın yaptığı hükümet güçlerinin terörle mücadelesinde eÄŸitimine destek verdiÄŸini yazdı.

Huffington Post’un Ä°talyan baskısı da La Repubblica’nın bu haberini bir adım ileri taşıyarak, Ä°talyan özel birliklerinin, Libya’da görev aldığına dair hükümetten, Devlet Gizli Sırları, Ä°stihbarat ve Güvenlik Parlamenter Komitesi’ne (COPASÄ°R) geçen hafta gizli bir rapor gittiÄŸini belirtti.

Haberde, Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi’nin, geçen Kasım ayında parlamentodan onay alan Ä°talyan özel birliklerinin sınırlı kapsamda da olsa yabancı ülkelerde görev alması yetkisine dayanarak, Ä°talyan özel birlik askerlerinin Sirac kuvvetlerine destek vermesine yeÅŸil ışık yaktığını dile getirildi. Haberde, Ä°ngiltere, ABD, Fransa’nın özel birlik askerlerinin yanı sıra artık Ä°talyan özel birliklerinin de sahada olduÄŸuna dikkat çekildi.

Ä°talyan haber ajansı ANSA da La Repubblica’nın haberini kaynakların doÄŸruladığını ancak Ä°talyan özel birlik askerlerinin kesinlikle Sirte'de olmadıklarını aktardı. ANSA'nın haberinde, birliklerin, Trablus, Bingazi ve Misurata’da olabilecekleri ifade edildi.

Ä°talya, geçen hafta Sirte’de bazı IŞİD hedeflerini vuran ABD’ye üslerini ve hava sahasını kullanma izni vermeye olumlu baktığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.